maanantai 28. helmikuuta 2011

Mustavalkomaanantai: Kukka


Tämä oli Sri Lankan matkalta viimeinen kukka-kuvani. Hotellin aulassa oli vesiruukku kukitettu valko-kellertävillä mangolian (?) kukkasilla. Kuva mustavalkoisena näytti tällaiselta.
Täällä lisää mustavalko- KUKKIA

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

numerohaaste: tv1


Vastta kuukauden vanha kuvahaasteisiin vastaaja törmäsi tähän haasteeseen tv1 , että täh.  Telkkuako kuvaamaan?  Mutta tähänpä auttoi sitten toisten vastaukset ja siltä pohjalta kaivelin kuvia...

ja tämä aihe tuolta Sri Lankasta sitten nousi tietenkin esille

Teen Viljely on (1.) ykkösasia Sri Lankassa eli entisessä Ceylonissa.
Paras  musta teelaatu Orange Pekoe tulee täältä korkealta (yli 1000m)  Nuwara Eliya alueelta.   Kaikki tee on poimittava käsin, ne oikeat latvuksien lehdet ja nuppu ja nepoimija sujauttaa sitten  pään yli roikkuvaan selässä kannettavaan muovisäkkiin. Aiemmin naisilla oli punottuja koreja.  Naiset tekevät tämän työn ja päivässä heidän saaliinsa on 22 kiloa josta heille maksetaan 3,5 euroa.


 



ja täältä NUMEROHAASTE

torstai 24. helmikuuta 2011

Valokuvatorstain haaste: JOKU


Joku suisti tämän auton tieltä, joku aiheutti onnettomuuden, joku aiheutti lommot auton kylkiin, joku oli mukana liikennevahingossa, joka päättyi onnellisesti vain pelkkiin peltilommoihin useampaankin välineeseen.  Kuva on vain pari viikkoa vanha.

täältä löytyy toisia JOKUJA

tiistai 22. helmikuuta 2011

Alkukirjaimet: AS

Olikohan näille puille sanottu ASentoon siitä mars.

 Kuva otettu Peradeniyan kasvitieteellisestä puutarhasta. Puut olivat kasvaneet jotenkin kieroon ASentoon


värikollaasi: VALKOINEN, HARMAA, HOPEA, KULTA JA MUSTA

Rakensin kollaasini  Sri Lankan muistoista ja buddhalaisten temppeleistä ja pyhistä paikoista.

Alun perin kollaasia tehdessä minulla oli esillä vaikka minkälaista hopealle hohtavia sormuksia, kultasepän käsiä, aterimia, kromattuja auton koristeita, batiikkitehtaan kullalle hohtavaa vahaa, mutta päädyin sitten tähän yhteen aiheeseen selkeyden vuoksi. Aiheen vuoksi halusin tehdä tämän kunnioittavasti enkä siksi sotkenut kollaasiini hyvinkin maallisia aiheita.




Näissä buddhalaisuuden pyhissä paikoissa piti kulkea paljain jaloin ja ilman päähinettä, ei siis naisetkaan saa kantaa huntua ei huivia. Eikä Buddhan patsaille saanut kiivetä eikä niiden edessä poseerata ja tavallaan kääntää patsaalle selkää.

Nämä kullatut ja marmoripatsaat eivät ole kuvia jumalasta, vaan ne kuvaavat ensimmäistä "valaistunutta" ihmistä (Siddhārtha Gautam) Buddhaa. Syvästi uskonnolliset ihmiset saattoivat pitää meitä turisteja jopa turhan tunkeilivina kävellessä rukoilevien ihmisten seassa ja  kuvaillessa paikkoja.



Täältä löytyisi muita HOHDOKKAITA KOLLAASEJA

Teematiistai: KORKEUS

Jatkan viime viikon Ylläksen pakkaspäivien kuvilla. Ylläs on 718 metriä korkea paljaslakinen tunturi ja laskettelukeskus. Tämän kuvan otin kondoolihissin suojasta ja iltapäivän valo teki maisemasta tällaisen roosan värisen,  Tuskinpa hissin pylväissä kiikkuvat huoltomiehet maisemia kävivät ihailemassa näissä korkeuksissa.

täältä löytyy LISÄÄ HUIMIA KORKEUKSIA

maanantai 21. helmikuuta 2011

Mustavalkomaanantai: Valo

Tunturin laella oli valoa taivaan täydeltä, joten sain kuvattua itsestäni koko kuvan eikä hyinen pakkastuuli vienyt sitä mennessään. Kuvattu kolme päivää sitten





Täältä löydät paljon VALOA

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

numerohaaste: 16x



Jopa meinas melkoisen haasteen lykätä, että mitäkö 16 kertaa. 


 Ja tuosta vieläkin ehtymättömästä Sri Lankan varastosta löysin Kosgodan kilpikonnareservaatista kuvia.  Tämä reservaatti tuhoutui tsunamissa, mutta  se on saatu uudelleen pystyyn.  Nämä merikilpikonnat häviäisivät pian rannoilta, sillä niin  ihmiset kuin eläimet syövät sekä kilpikonnia kuin niiden munia. Joten jos joku löytää rannalta kilpikonnanmunia niistä maksetaan löytäjälle jos löytäjä  tuo ne hyväkuntoisena tänne reservaattiin hautomoon.




Ja tähän kuvaan olen rajannut näitä kilpikonnanmunien haudutuskekoja 16. Jokaisessa on iso kasa munia hiekan ja  suojaverkon alla. Keon päällä on merkki, minkä sortin kilpikonnista kyse ja minkä ikäisiä munia. Kun munat kuoriutuvat pienet kilpikonnat  viedään mereen turvallisesti ettei niitä kaikkia lokkiparvi napsi suihinsa.



Täältä löytyy toisten KUUSITOISTAKERTAISET

lauantai 19. helmikuuta 2011

Alkukirjaimet:TO

Tosi todiste tomuisesta toveristamme

Tomuinen toveri torstaina toimettomana tovin torilla torkahtaa toipuen toksiiniannoksesta. Toppatakkia, toppatäkkiä tai tolppasänkyä ei hänen toivelistansa todenna. Ihan vain toissapäiväistä torttua tai tomaattisalsaa toivoo kun itsensä tosi toisarvoiseksi toteaa.
Ja tuonne toivottomuuden toiselle puolen toikkaroi tossuitta, tohveleitta. Torneista tohtorit toitottavat ja perään vielä tokaistaan: Tollo.

Kuvan nimi on tomuinen toveri
kuva otettu Sri lankan Colombon kadulla



 muiden To-
alkukirjain arvoitukset

perjantai 18. helmikuuta 2011

Valokuvatorstain haaste: Rieha

En nyt riehaantunut tässä pakkasessa mökillä möllöttäessäni vaan kaivoin Sri Lankan kuvista kuvan, jonka nimi on

Ennen ruokariehaa


Kuva on Bentota Beachin hotellin jouluillalliselta juuri ennen kuin hotellivieraat saivat astua sisään. Olen kuvannut ikkunan läpi, joten kuvassa heijastuu sisäpihan altaan vedet ja jouluvalokoristelut. Riehaan osallistujille oli jokaiselle askarreltu kruunu tai tötteröhattu ja onnenkaramelli brittiläiseen tyyliin ja ilmapallot kuuluivat tietenkin juhlakalustukseen.  Se valtava erilaisten ruokien määrä ja komeus ei sitten mahtunutkaan enää samaan kuvaan jota riitti riehaantumiseksi asti.

täältä löytyy toisten RIEHAT

Värikollaasi: punainen,vihreä, keltainen

Jouduin yllättäin nettikaranteenin mökkireissun takia, joten vasta nyt ennättää latailla vastaukset tämän viikon värikollaasihaasteeseen. Mökillä ennättin tekemään kaksikin kollaasia läppärin uumenista löytivistä matkakuvista pakkaspäivien puuhana.

Tämä ensimmäinen on kollaasi Malesian reissulta parin vuoden takaa.



ja  toisen kollaasin kokosin Sri Lankan jouluajan reissun kuvista. Näissä kuvissa näky teenpoimijoita rinteessä, Kädet punovat palmunlehdistä kattotarvikkeita, Sri Lankan lipun leijona, tanssijatyttö, maatiaiskukko, lummekoru jokiristeilyltä, demonitanssija, joulupukkikoriste hotellista  ja tekstissä on virallinen Sri lankan valtion virallinen nimi sinhaliksi.

torstai 10. helmikuuta 2011

valokuvatorstain haaste: Oudoilla ovilla

Ei ollut laittaa kunnon outoa ovea Sri Lankasta että etsin vanhemmista kansioista. Eilen kyllä kuvasin ladon kuuraista ovea, mutta halusin ottaa minulle oudon oven.Olen kuvaillut ovia  kaikkialla. Miksikähän?

Ovet johtavat jonnekin, jonnekin uuteen ja tuntemattomaan, tai salattuun ja unohdettuun, kenties myös turvaan ja tuttuun oloon. Oven avaamisessa on oma jännityksensä; varsinkin oudoilla ovilla seistessä.


Kuvani oudosta ovesta on Prahasta viime kesältä. Pistin selvennykseksi myös lähikuvat ovesta,  Eka kerralla kuljin oven ohitse pimeällä ja hätkähdin näitä päitä, joten oli palattava kuvaamaan seuraavana päivänä valoisan aikaan.



täältä löytyy muiden ovia

tiistai 8. helmikuuta 2011

Alkukirjaimet: JÄ

Tässä kuvassa on ainakin kolme erilaista  JÄ- alkuista asiaa. Kuva otettu  Sri Lankassa Bentota Beach hotellin jouluillallisella muutama viikko sitten.







eli oliskohan jäätelö, jälkiruoka ja jääveistokset

 Täällä muiden JÄ-ajatukset

Teematiistai: 90-luku

Oli pakko ryhtyä kaivamaan vanhoja kuvia ja ensimmäisestä käteen sattuneesta albumista tuli kuva vuosisadan kovimmasta pakkasesta. Sen muistaa kyllä miten töihin menosta ei tullut mitään tuona aamuna, kun autonrenkaat näytti tipahtavan vanteilta, autojen kumiroikat olivat jäässä kippuralla eikä tuota pakkasilmaa voinut hengittää. Kun menin mittaria katsomaan ensin ihmettelin minne on hävinnyt koko mittausneste, kun sitä ei näkynyt enää juuri mitään. Kuvat on otettu ikkunasta ja mittari meillä näytti -49. upsista mittarin pykäliä ei ollutkaan paljon enempää. Samaisella kylällä muutaman sadan metrin päässä alempana mittarit näyttivät -55 ja se virallinen mittarihan oli lauhassa paikassa Kittilän Pokassa -51,5...
Siis nämä kuvat on  kuvattu 28.1.1999 aamulla kahdeksan jälkeen.

täältä LÖYTYY muiden 90-luku

maanantai 7. helmikuuta 2011

Värikollaasi : sähkönsininen, harmahtava valkoinen ja musta sekä tekstiä

Kollaasissani on kyseiset värit, mutta ei ole aivan "puhdas" että pysyttelisi vain näissä väreissä... Lisätehtävänä oli teksti kuvassa. Minun kuvakollaasini jatkaa Sri Lankan teemalla. Mukana on jokiveneitä, rukousnauhoja, sareja ja kuningaskalastaja-lintu. Juliste vesihuollon rakentamisesta ja kielto ettei kookospähkinöitä tuotaisi alttarille ja kuva paikallisesta junan kyljestä. Näyttää olevan mukana vielä kyltti merikilpikonnareservaattiin, muotitavaratalon? kyltti  sekä reippailua reppuselässä pitkin junan raiteita...

äh minua alkoi häiritä tämä runsaus niin muokkasin tätä blogikirjoitusta samana päivänä  blogin kuvaa
ja lisäsin tähän vähempi on enempi ajatuksella saman kuvan uuden version... Tässä mokoma innostuu kun haaste putkahtaa että täytyy heti saada vääntää jotain esille. Ja koska ennätettiin jo kommentoida tuota ensimmäistä vaihtoehtoa, että annan sen jäädä näköisälle.
täältä löytyy MUIDEN värikollaasit

Mustavalkomaanantai: Liike

Iloista viikon jatkoa toivoo Pinnawelan orponorsu vesileikkien keskellä.

Moi!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Numerohaaste; kvartetti

 Löytyi tyttökvartetti keltaisissa asuissa - tanssijat ja laulajat Sri lankalaisessa hotellissa.

torstai 3. helmikuuta 2011

valokuvatorstain haaste: sitaatti ajan ymmärtämisestä

 
"Muisti on läsnä olevaa mennyttä, ajattelu läsnä olevaa nykyisyyttä ja odotus ja tulevan ennakointi läsnä olevaa tulevaisuutta. Augustinus siis yksityistää aikakäsityksen sijoittamalla sen jättämän jäljen henkilökohtaisesti koettuun aikaan."

Fredrik Långin esseestä 'Aika historiana ja aika kohtalona' teoksessa Minä, sinä ja rakkaus ja muita aatehistoriallisia esseitä (Teos 2010, s.

Tätäpä pohdin päivän  ja ensin ei asia avautunut, mutta toisten kuvia katsomalla sain ajatuksesta kiinni ja löysin kuvan.




Vasta vuosi tai viisi sitten nuoret raapustivat nimikirjaimensa bambun  kylkeen. Tänään siihen  vierailijan käsi  koskee ja  näyttää tietä tulevalle...




Kuva otettu Sri Lankassa Peradeniyan kasvitieteellisessä puutarhassa , jossa paikalliset nuoret parit salaa seurustelivat...


Pääseeköhän nyt näillä asetuksilla kommentoimaan? Mihinhän se url-osoite olis pitänyt laittaa...

tiistai 1. helmikuuta 2011

Alkukirjaimet: HI

No voi him.. mitä sitä keksis valita kuvaksi....
ja hiekkaa ja hiekkarantaa olis näyttänyt olevan ja kiintolevyn kainaloista olis löytynyt vielä  kuvia hillan kukasta ja hilla- marjasta yksittäin ja ämpäreittäin. Jostain syystä hississäkin olen kuvannut monesti itseäni ja kumppania ja heijastuksia ja muuta erikoista mitä on matkoilla sattunut näkemään.


Mutta ajattelin pysytellä noissa Sri Lankan kuvasissa. Miten olis tämä käsky:
HILJAISUUS, sinhalin kielellä. Tämä kyltti löytyi Dambullan luostariluolastossa.