maanantai 30. toukokuuta 2011

Värikollaasihaaste: hempeät värit

                                                                  lisäksi jotain pehmeää

Tavoilleni uskollisena kaivelin käsittelemättömien matkakuvien joukosta vastauksen tähän kuvahaasteeseen. Kuvat ovat katukuvia Kreetalta. Tulipas näille kroksikenkä-ja uimapatja- ja uimapötkyläkuville käyttöä... (Ne edustavat tässä kuvassa sitten jotain pehmoista)  Minulla oli mielessäni värikollaasit kun viuhkasin kameran kanssa pitkin Hanian, Plataniaksen ja Geranin katuja. Minun värini eivät ole aivan samoja hempeitä värejä. Huomaan etten mie koskaan edes näe noin haaleita värejä.Saatikka että niitä löytäisin kamerallani. Johtuukohan siitä että just nämä ehdotetut värit eivät kuulu suosikkeihini.  Tässäkin kollaasissa on 15 tasoa eli kuvaa, joten värimaailman muokkaamista vaaleammaksi olisi vienyt vielä toisen illan...


Täälläpä toisten kollaasivastaukset

lauantai 28. toukokuuta 2011

Alkukirjaimet: RA

RAATO

Jatkan blogissa matkakertomusta ja ajoelämyksiä Kreetalta.   Osallistun RA-haasteeseen tällävähemmän kauniilla kuvalla. Näimme kaksi mäyrän ??? raatoa sunnuntai-ajelullamme ajoradalla parin sadan metrin päästä toisistaan.  voi voi 

Saman päivän kuvasaaliista poimin matkakertomuksen höysteeksi pari kolme muutakin RA-kuvaa...
RAntatietä pitkin - oooonhan jarrut kunnossaa IIIK




Pohjois RAnnikkoa korkeuksista
RAvintolan sisäänvilkuttajat...
Sunnuntai-aamiaista söimme pienessä tavernassa - RAvintolassa kuten kyltissä luki-  kahden talon muodostamassa syrjäkylässä. Nämä vaarit huitoivat meitä innokkaasti pysähtymään ja tulemaan sisään. Yhteistä kieltä meillä ei ollut mutta yhdessä ihailimme miten pääskyset tekivät syöksykierteitä ja pyydystivät mehiläisiä. Siis pääskyset olivat silloin matkalla pohjoiseen...tänne meidän itikka-apajille.
Syötyämme tomaattipizzan tapaiset tämä toinen vaareista sai autossamme sitten kyydin kotiinsa seuraavaan kylään.


Täälläpä toisten RA-ratkaisuja

perjantai 27. toukokuuta 2011

Valokuvatorstai: Joka toiselle kuoppaa kaivaa...

Valokuvatorstain haasteena oli suomalainen sananlasku: Joka toiselle kuoppaa kaivaa... No minä kaivoin monttua Kreetan kuvatiedostoihin. Ajelimme saarella kolmena päivänä vuokra-autolla ristiin rastiin. Tiet olivat siellä  äärettömän mutkaisia, kuoppaisia, kapeita ja tien päällä oli vuoren rinteistä sortuneita irtolohkareita ja kiviä tuon tuosta.  Kohtasimme myös tällaisen varoituksen, josta kyydissämme ollut 80-vuotias paikallisasukaskin kreikaksi meitä varoitti.

Upsista tiehän on sortumassa rotkoon... No joo ei tähän kuoppaan halua tipahtaa...

Täältäpä löytyy lisää  KUOPPIA ...

maanantai 23. toukokuuta 2011

Värikollaasihaaste: 5 väriä - terveisiä Kreetalta

Värikollaasiin tällä viikolla olisi tarjolla  viisi väriä, joista ainakin kolmen tulisi esiintyä kollaasissa!
PUNAINEN, LAVENTELIN SININEN, KIRKAS VAALEAHKO VIHREÄ, HAALEAN KELTAINEN JA MUSTA

Minun kollaasivastaukseni on tietenkin omalle kuvavalinnalle ominaisesti kooste kuvatuliaisista. Tällä kertaa keväiseltä kukkivalta ja vihreältä Kreetalta.Niin ja kas kaikki värit löytyivät...




Mutta miten muut haasteeseen vastasivat löydät täältä

Mustavalkomaanantain haaste: KORISTEELLINEN

Kreetan kuvatuliainen - yllätys yllätys just tämä ovi ei ollut sininen. Tämä oli jonkun kodin oven ikkunat. Kuvasin pienessä kalastajakylässä kadulta. Mitähän vakuutusyhtiö sanoo oven lukosta???

torstai 19. toukokuuta 2011

Valokuvatorstai: Sitaatti

"Aurinko laski. Se oli tehnyt pitkän päivätyön ja oli väsynyt. Kuu kipusi vuorostaan taivaalle ja jäi sinne oranssisena möhkäleenä. Ilta illalta sen valo oli vain voimistunut. Nyt se oli täysi, ja vain kuin ihmeen avulla se tuntui pysyvän veden yllä. Se oli kuin lyhty tai valtava karnevaalipallo, ja se hehkui ja näytti siltä kuin siitä olisi sinkoillut kipunoita tyynen veden pintaan. Laaja hiekkaranta oli hiljainen." Merja Otava, Priska (1959; WSOY 2001 : 5.)

Auringon laskiessa  Plataniaksen yllä


Kreetan saarella  Plataniaksen kylässä vaaran rinteessä on ainakin kolme panoraamaravintolaa. Istuimme näistä yhdessä vilpoisessa kevätsäässä syömään kreikkalaista salaattia ja souvlakia ja lammasta paikallisen punaviinin kera. Nautiskelimme  maisemista ja antimista, kun alhaalta  pääkadun useista katukahviloista ja tavernoista kuului yhtäkkiä ja yhtäaikaa melkoinen riemun rääkäisy. Me totesimme ihmettelevälle  kreikkalaiselle tarjoilijalle -  Jaa Suomi voitti  sitten kuitenkin Venäjän jääkiekon välisarjaottelussa! 

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Tuulen tuiverruksesta turisti- tuomisia: Alkukirjaimet -TU

Tällä TUristilla oli TUuria ja sain TUta, miltä TUntuu olla viikko viileällä ja TUulisella Kreetalla. Ennen tätä viikkoa ja viikko sen jälkeen lämpötilat ovat olleet helteissä, sateettomia ja tuulettomia. Tämän kertaisessa haastevastauksella usemmman kuvan kera haluan kertoa blogissani tästä reissusta.

TUristin ajopeli Haniassa. Oli niin viileää ja TUulista ja TUristit rahattomia, joten nämä saivat odotella TUrhaan.
TUULEE  TUULEE
 
Ja tavernojen  TUolit TUtisevat tyhjinä ...

Mutta kauppojen hyllyt notkuvat mitä upeimpia TUomisia...

TUikkuja varten kissoja...
tai sinivihreitä kippoja
tai miten olisi TUrkoosit helmet ranteeseen






tai antiikkisia TUoppeja TUrkooseissa väreissä


Mutta voi voi turisteille on tarjolla myös niin TUhmaa alkoholijuomaa supermarketissa, että jouduin aivan sensuroimaan tätä kuvaa...


Täältä löydät toisten vastaukset  TU- haasteeseen

Arvoituksen vastaus



Kreetalla kukki viikko sitten näin komiasti joku "pulloharjapuu" ja näissä pörräsi kovasti ahkeria ja kiukkuisiakin mehiläisiä.

Mustavalkomaanantain haaste: MAKRO




Muiden mustavalkoMAKROT

tiistai 17. toukokuuta 2011

Värikollaasihaaste: KELTAINEN, MUSTA, VALKOINEN



Pikku tauon jälkeen taas paikalla ja osallistun haasteeseen viikonvanhoilla kuvilla Kreetan saarelta. Ajelimme vuokra-autolla saaren syrjäisillä teillä  kamera uskollisesti mukana. Matkan varrella kuvatuista liikennemerkeistä leikkasin keltaiset keskukset tähän kollaasiin.
Sitten herää kysymys miksi nämä liikennemerkit ovat näin kolhuisia ja reikäisiä aivan kuin niitä olis ammuttu... Ja tämä on totta,  paikallisilla syrjäseutujen ihmisillä on tapana harjoitella ampumista liikennemerkkeihin, joten vain taajamissa olevat koululaiskyltit olivat ehjiä.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Valokuvatorstai: SÄDE

    Halo-ilmiö  27.3. 2011 

 Otin nämä kuvat kohti aurinkoa. Tosin en kovin tuijotellut linssin läpi, silmäthän tässä on vaarassa.  Olin myös huolissani että palaakohan näillä kuvilla kameran kuvakennoon reikä ja rikkoo kameran. Hiihtolenkin päätöskuvia, joita nyt muistellaan kun kesäaurinkoa odotellaan.


Mustavalkomaanantain haaste: YKSIN

Palasin juuri viileältä lomareissulta Kreetalta ja olen tämän kuvan ottanut kadulta linja-autoa odottaessani. Siis olen taas harrastanut katukuvausta. Tämä mies odotti jotakuta kadun toisella puolella ja siinä odotellessaan hän taittoi punaisen pelargoni-kukkasen ja pyöritteli sitä mietteissään.  Tässä näin tilaisuuden pysäyttää hetken kameran kennolle.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Alkukirjaimet: VE


Vesille tämänkin venhosen mieli kaipaa. Kuvassa Intian valtameren aallot huuhtovat näitä Sri Lankan rantoja, joissa valtaisa tsunami pyyhkäisi  ja vei monen kalastajien veneet.  Näissä paateissa ei oikein voi istua ja hupia soudella,sillä nämä ovat  niin kapeita, joten selvennykseksi laitan toisenkin kuvan, josta  ainakin näkee miten perämoottori on peitetty päiväksi.

Olishan se kiva jos kuvassa olis ihminen niinkuin suhteuttamassa tähän veneen kokoon ja kapeuteen, mutta kalastajat itse olivat nukkumassa yötyövuoronsa jäljiltä.  Tässä rannalla pyöri vain sitkeä sharonkikauppias punakan rantaleijonani ja vielä punaiseman kuvaajattaren seurana että nyt on sitten vain tyytyminen tällaisiin kuviin ja punaiseen ja siniseen sharonkiin.

Täällä lisää alkukirjainhaasteita VE

maanantai 2. toukokuuta 2011

Värikollaasihaaste: SINISIÄ SÄVYJÄ VIISI


Ensimmäistä kertaa kuvasin tätä haastetta varten kuvat ja erilaisia kuvia ja kuvia sinisistä erilaisista esineistä tuli useammankin kollaasin edestä.  No tein näistä vain kaksi valmiiksi



Ja reissukuvista  -

 Kloorintuoksuinen kollaasi

Niin sininen on yksi minun väreistäni. Se on minulle viileä ja hellä, rauhoittava ja tyyni.

Täällä lisää värikollaaseja

Mustavalkomaanantain haaste: 70

Kun kamera ei heti löydä tätä numeroa tai järkevää vinkkiä seitsämästäkympistä. Lompakossa ei ollut kympin  seteleitä, ei synttärikakkua ei korttia enkä jaksanut pikkuesineitä 70 laskea... Niin tehdään sitten itse luku...


Täällä lisää mustavalkoisia seitsenkymppisiä