tiistai 8. helmikuuta 2011

Teematiistai: 90-luku

Oli pakko ryhtyä kaivamaan vanhoja kuvia ja ensimmäisestä käteen sattuneesta albumista tuli kuva vuosisadan kovimmasta pakkasesta. Sen muistaa kyllä miten töihin menosta ei tullut mitään tuona aamuna, kun autonrenkaat näytti tipahtavan vanteilta, autojen kumiroikat olivat jäässä kippuralla eikä tuota pakkasilmaa voinut hengittää. Kun menin mittaria katsomaan ensin ihmettelin minne on hävinnyt koko mittausneste, kun sitä ei näkynyt enää juuri mitään. Kuvat on otettu ikkunasta ja mittari meillä näytti -49. upsista mittarin pykäliä ei ollutkaan paljon enempää. Samaisella kylällä muutaman sadan metrin päässä alempana mittarit näyttivät -55 ja se virallinen mittarihan oli lauhassa paikassa Kittilän Pokassa -51,5...
Siis nämä kuvat on  kuvattu 28.1.1999 aamulla kahdeksan jälkeen.

täältä LÖYTYY muiden 90-luku

5 kommenttia:

 1. Huu, se olikin kylmää yhekskytluvulla!

  VastaaPoista
 2. Paljon kylmempää kuin pakastimessa konsanaan. Ei täällä etelässä sentään noin kovia pakkasia ole ollut. On hyvä olla sisällä lämpimässä.

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän kaunista, mutta niinhän se parhaimmillaan pakkasella onkin. Sellaiset lukemat kyllä on, että en varmaan edes nenun päätä tahtoisi ulos laittaa, jos ei ihan pakko olisi. Vietin 94 talvella kaksi viikkoa Sallassa lomaillen ja silloin oli "vain" vähän yli -30 pakkasta parhaimmillaan. Sekin riitti mainiosti ulosmenolakkoon. Silti ehdimme myös käydä monta kertaa laskettelemassa aina, kun vaan mäet olivat auki.

  VastaaPoista
 4. Silloin on pitänyt olla karvalakki syvällä päässä :)

  VastaaPoista
 5. Olihan karmea pakkanen! -40 on ollut minun kokema pakkasennätys, ja silloinkin tuli monelle jo vaikeuksia päästä töihin kun autot eivät lähteneet käyntiin.

  VastaaPoista

Mitä pidit? Kommentteja on mukava lukea.