torstai 27. tammikuuta 2011

Valokuvatorstain haaste: Erilainen

Vastaan haasteeseen Sri Lankasta ottamallani kuvalla. Kuva on otettu Grand Hotel Nuwara Eliyassa, 2000 metrin korkeudella sijaitsevalla Pikku Englannissa. Hotelli oli  englantilaisen kuvernöörin asuinsija yli 100 vuotta sitten. Hotellin puistossa oli mm. taidokkaita pensasleikkauksia, joita pienellä iltakävelyllä ihastelimme viileässä ilmanalassa. Siis siellähän oli yhtä kylmää kuin normaalina kesäiltana Lapissa.

Mutta erityisen huomion sai tämä pieni yksinkertainen ja karu pyhättö. Täältä  löytyi rukouspaikat neljälle suurimmalle uskonnolle. Vasemmalla oli alttari Buddhan patsaan kanssa, seuraavana hindulaisten jumala, kolmantena Kristus patsas ja oikeassa laidassa nurkkaus muslimeille, rukousmatto ja nuoli kohti Mekkaan.  Tässä nämä  uskonnot olivat rinnakkain ja tasa-arvoisina ja sovussa. Voisipa maailmassa toteutua samalla tavalla toisten uskontojen hyväksyminen.  "Kukin tulkoon autuaaksi omalla tavallaan.", kuulin jonkun matkalaisista sanovan.
Myöhemmin kävimme Bentotan lähellä olevassa temppelissä ja sekin osoittautui olevan sekä hindujen että buddhalaisten yhteinen pagodi.  Nämä pyhimmät huoneet olivat sielläkin rinnakkain toinen hindujen jumalille ja toisessa komeili Buddha.  Opas kertoi että Sri lankassa uskonnot ovat sekoittuneet ja monet juhlivat toisenkin uskonnon juhlapäivät ja rukoilevat myös naapuri temppelissä, ihan vain varmuuden vuoksi tai muuten ...

täällä on muiden vastaukset Erilainen

3 kommenttia:

  1. Erilainen pyhättö, uskonnot sulassa sovussa vierekkäin. Näinhän sen pitäisi olla.

    VastaaPoista
  2. Hieno kuva ja idea haasteeseen! Ja voi kun joka paikassa voisikin olla noin sovinnollista. Intiassa oli, ei kylläkään vierekkäin, eri jumalille saman tyyppisiä pikkupikkukappeleita ja rukouspaikkoja ja madonnallakin oli kaulassaan kukkaseppele kuten hindujumalilla:)

    VastaaPoista

Mitä pidit? Kommentteja on mukava lukea.