tiistai 15. maaliskuuta 2011

Teematiistai: RISTIRIITAISET VÄRIT

Sri Lanka oli värikäs aivain kuten maan värikylläinen lippu. Luonnon omat värit eivät hypänneet silmilleni, ei tulenpunaiset kukat, keltaiset ei punaiset banaanit, ruskeat kookokset tai beige rantahiekka ja vihreät palmunlehvät. Ristiriitaiset värit löytyivät kadulta, mainoksista, autojen  väreissä, ihmisten vaatteissa, kylteissä, sisustuksessa, taloissa ja muovituotteissa. Tässä vaiheessa huomasin olevani  kaukana sävy sävyyn perustuvasta maailmasta.

 
hotelli taisi tarkoittaa kyllä ruokakauppaaa

 
 Kaikki kuvat olenottanut saman kävelyretken aikana Alutgaman kylällä Bentota Beachin hotellin lähellä.  Vielä vähän lisää värien läiskyntää kollaasimuodossa. 
  


7 kommenttia:

 1. Madeena-hotellin mainos, siirtomaatavarakauppa, aaltotiilikatto -- aivan uskomaton kuva, kuvamatka toiseen maailmaan!
  Väriannos teki hyvää!

  VastaaPoista
 2. On kyllä silmiinpistävät värit tuossa ylemmässä kuvassa.

  VastaaPoista
 3. Meillä suomessa ollaan totuttu niin "värittömään" ympäristöön, että muiden väri-ilottelu näyttää eittämättä hurjalta ja ristiriitaiseltakin. Minusta on ihanaa, että jotkut uskaltavat käyttää rohkeasti värejä ja yhdistellä jopa epätavallisia värejä samoihin kohteisiin! Uskoisin, että se on tottumiskysymys, mutta ensin pitäisi vaan uskaltaa olla rohkea, vaikka muut eivät sitä ympärillä olisikaan. :)

  VastaaPoista
 4. Aattellaanpa jos meilläkin rakennettaisiin ja koristeltaisiin näin värikkäästi, miltä tämä näyttäisi valkoisen hangen keskellä talvisaikaan...?
  Nyt jos täräyttäisi noilla väreillä oman talonsa maaliin, saattaisi julkisivulautakunnalla olla jotain asiaa, eikä äälttämättä mitään positiivista. (=

  VastaaPoista
 5. Kovasti kuvan värit riitelevät minunkin silmissä!

  VastaaPoista

Mitä pidit? Kommentteja on mukava lukea.