torstai 10. maaliskuuta 2011

Valokuvatorstai:TUNNE


Tunne, se voi olla syvä kuin meri, lempeä kuin tuulen hipaisu, raju kuin pyörremyrsky, raastava  kuin raipan isku. Tunteita on joka hetkeen ja tunteet ovat inhimillisiä ja ihmiselle ominaisia.En lähtenyt ulos kuvaamaan tähänkään erikseen kuvaa tunteista, vaan kaivoin käsittelemättömän päiväkansion Sri Lankasta.Tähän postauksen ensimmäiseen  kuvaani   toivon että olisin saanut vangittua  riemua, ilkikurisuutta, pelleilyä, kiusoittelua, iloa ja vahingoniloa, jota eurooppalaiset nuoret turistipojat varmaan tunsivat haudatessaan toverinsa hiekkaan Bentota Beachillä. Sain luvan kuvata heidän leikkiään ja naurunremakkaansa.


Samaisella rannalla näkyi myös tällainen läheisyyden ja hellyyden tunne

Tämä aihe; tunne on hyvin laajaskaalainen ja samana päivänä hotellin viereisessä Alutgaman kylässä näin kameran linssin läpi myös näitä toisenlaisia tunteita.


huolenpidon tunnetta
ulkopuolisuuden tunnetta
Olimme mehutauolla pienessä baarissa toisessa kerroksessa ja näimme tämän kerjäläisen jolla ei ollut muita vaatteita kuin ruskea säkki päällä. Hän katselee aukiolevan liikkeen sisälle, jonka ikkunassa toivotetaan hyvää uutta vuotta. Ei hän sisälle voinut astua ja hetkeä myöhemmin näimme hänen etsivän syötävää koiran kupista.  Tästä näkemästäni ja kokemastani  itselleni tuli pakokauhun, säälin, pahanolon ja voimattomuuden tunne.välinpitämättömyyttä

Tällä toisella kerjäläisellä oli sentään jonkinlaiset vaatteet ja pään alla laukku ja muovikannu viereen. Ihmiset kulkivat ohitse - ei häntä huomioitu. Välinpitämättömyys sehän on tunteettomuutta ja vastakohta tunteille.


täällä tunteillaan lisää

7 kommenttia:

 1. Vaikuttavia kuvia -tunteiden kirjoa laidasta toiseen. Ero ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä on huikea, lamaannuuttava.

  VastaaPoista
 2. Koskettavia, iloisia ja kaipuuta hienoissa kuvissasi

  VastaaPoista
 3. Yleensä suhtaudun nyrpistellen päättämättömyytenä monikuvaiseen vastaukseen torstaihaasteessa mutta tässä tapauksessa on pakko myöntää, että jokainen kuva on tarpeen.

  Kontrasti ensimmäisen ja viimeisen kuvan välillä on pysäyttävä.

  VastaaPoista
 4. En olisi laittanut kuin yhden kuvan, mutta näiden valikoituminen esille toi minullekin eteen tämän kontrastin. Kuvat on otettu kolmen tunnin ja kilometrin sisälle, hotellin rannalla ja kylällä.

  VastaaPoista
 5. Tälläisessä paikassa lomaillessa ja jo näitä kuvia katsellessa tulee varmasti esiin mainitsemasi tunteet.Huomaa että maailmassa on paljon epätasa-arvoisuutta, köyhyyttä, nälkää, sortoa ym. ja tämä ei varmasti ole pahimpia paikkoja maailmassa!

  VastaaPoista
 6. Vaikuttava postaus, tunteita laidasta laitaan. Ei ainoastaan kuvauksen kohteen tunteita, vaan myös katsojan.

  VastaaPoista
 7. Joskus tuntuu, että tunteita on liikaa.

  VastaaPoista

Mitä pidit? Kommentteja on mukava lukea.